ožu 2, 2017
4199 Pregledi
20 0

Zanimljivosti o meni

Autor

Zanimljivosti o meni…

Rodjen sam 1. srpnja 1991. godine u mojoj predivnoj Rijeci.Sta se tice osnovnih skola imao sam ih dosta tocnije cetiri u 8 godina.Srednju skolu zavrsio sam u Rijeckoj Strojarsko brodogradevnoj skoli za industrijska i obrtnicka zanimanja u kojoj sam maturirao sa odlicnim.I osvojio drugo mjesto na natjecanju instalatera grijanja i klimatizacije na medjuzupanijskom i drzavnom natjecanju.

Zivot nakon srednje skole…

Kao i vecina mojih skolskih kolega poslije zavrsetka skole nasao sam se pred izazovom pronalaska posla u struci.Iako smo slusali 3 godine o tome kako cemo posao naci prije kraja skole i kako odlazak na natjecanja povecava sansu da se zaposlimo do toga nazalost u mom slucaju nikad nije doslo.Nakon nekog vremena odustao sam od struke i poceo raditi sve sto sam mogao od cijepanja drva,kosnje trave,instalacije prozora,knaufa,farbanja itd. cesto se dogadjalo da zasluzene novce nisam dobio i tu je moja volja za radom i svime polako pocela padati nije to bilo to sto sam ja zelio u svom zivotu.

Razmisljanje o odlasku i odlazak iz Hrvatske…

Znate svi price o odlascima ljudi u inozemstvo e pa moj odlazak je trajao 9 mjeseci nekoliko puta sam slavio odlazak.Pa opet se vracao na jedan od poslova i tako sve dok jednog dana nije dosla potvrda da stvarno idem.Malo je rec da me uhvatila nervoza jednostavno kad shvatis da ides u nepoznato na drugi kontinent stvara neki pritisak ali na kraju i olaksanje. Sve se to sredilo u par dana i ja sam 8. travnja 2014. godine bio u avionu u italiji sa zavrsnom destinacijom u Kanadi.Put je bio naporan imao sam problema i sa bolovima u usima tako da sam u Torontu i oglusio na par sati.Mislio sam da ce mi glava eksplodirati ali nekako sam dosao.

Edmonton…

Dobio sam posao u Edmontonu koji se nalazi u Kanadskoj provinciji Alberta i u kojem je u vrijeme mog dolaska potraga za radnicima bila ogromna.Gradilo se na svakom koraku a na ducanima su bili natpisi da traaze radnike pomalo nevjerovatno znam ali je istina.Prvi radni dan na poslu mi je bio totalno zbunjujuc jer pol stvari nisam ni znao o cemu pricaju jer neke engleske rijeci za odredene poslove nikad nisam ni cuo ali naucilo se i to.Kako je vrijeme prolazilo aplicirao sam i za stalne papire koje sam nakon dosta muke i dobio.

Selidba u Vancouver…

Ovo je i bila moja zelja da kad dobijem papire se preselim tu i divno mi je da postoji drzava u kojoj si zelje mozes ispuniti.Ovdje sam kao doma okruzuju me planine,parkovi i ocean.Ja nikad nisam na miru tako da imam i nove planove koje cu nadam se uspijeti ostvariti.

 

Ovo su bile zanimljivosti o meni.

Hvala vam na citanju.

Oznake članka:
· · ·
Kategorije članka:
Događanja · Ostalo · Zanimljivosti

Ostavi komentar